Zdravco Stoianov

Sursa orala: Zdravco Stoianov

Cod intern: 11

Nume: Stoianov
Prenume: Zdravco
Data nasterii: 20.2.1930
Locul nasterii: Dinias
Genealogie (parinti, bunici, alte rude): tatal: Marco Toma Zdravco, Dinias, mama: Rachila, n. Sanmartinul Sarbesc, ambii agricultori
Date sot/sotie: Dobrin Angelca, n. 2.11.1935 la Cenei, etnie sarba, religie ortodoxa, pregatire: Liceul Pedagogic - invatatoare;
Copii: un fiu, inginer mecanic
Religie: ortodox
Etnie: sarb
Pregătire școlară: școala postliceală
Meserie: tehnician veterinar

 

Data realizarii: 21/09/2001
Locul interviului: Timisoara
Realizator interviu: Simona Adam
Numar casete: 2 casete - caseta nr. 328 si 329
Durata interviului:
Interviul a fost publicat: Nu
Locatie interviu: - textul transcris: Arhiva de Istorie Orala a Fundatiei "A Treia Europa", dosar "Sarbi",
Alte observatii: - interviu de tipul "povestea-vietii" realizat in cadrul proiectului "Memoria si cultura familiala a Banatului", coord. de Smaranda Vultur;

 

Informatii despre persoana

Gen: M
Varsta: 79 ani
Locul nasterii: Dinias
Locurile unde a trait persoana (intre ce ani):
Grupa generationala: 1930-1939
Status marital: Casatorit
Religie: Ortodox
Etnie: Sarb
Pregatirea scolara: Scoala postliceala
Stagiul militar: Nesatisfacut
Ce razboaie a prins:
Meserie/Profesie: tehnician veterinar
Ocupatie: tehnician veterinar / pensionar

 

Indici

Etape ale vietii

  • Copilarie: scoala, razboi, sarbatori

Evenimente

  • Colectivizare: cote
  • Deportare: deportare in Baragan: de la Dinias la Stancuta Noua (ulterior Schei); perioada 1951-1955; teme: calatoria in Baragan, munca (ocupatii, meserii in Baragan), viata cotidiana, personalitati;

Locuri

  • Dinias: viata cotidiana

Perioade istorice

  • Al doilea razboi mondial: dezertare, relatii interetnice, bombardament

Teme

  • Educatie: institutii de invatamant din Timisoara - Liceul C.D.Loga, Colegiul Banatean, Scoala Tehnica Veterinara
  • Munca: munca in Baragan; meserii, ocupatii, traiectorie profesionala
  • Sarbatori: sarbatori religioase - obiceiuri, traditii locale