Sursa orala: Gheorghe Farcas
Cod intern: 132
Nume: Farcas
Prenume: Gheorghe
Data nasterii: 10.5.1956
Date sot/sotie: sotia Farcas Maria (Vezi interviu)
Copii: un baiat
Religie: ortodox
Etnie: roman
Pregătire școlară: scoala postliceala
Meserie: lucrator CFR / Seful garii din Glogovat
Data realizarii: 25/03/2007
Locul interviului: Vladimirescu (Glogovat) Judetul Arad
Realizator interviu: Maria Chis
Numar casete: document mp3
Durata interviului: 90 de minute
Interviul a fost publicat: Nu
Locatie interviu:
Alte observatii: interviu pentru evidentierea unor practici si reprezentari culinare
Informatii despre persoana
Gen: M
Varsta: 53 ani
Locul nasterii:
Locurile unde a trait persoana (intre ce ani): zona Zarandului
Arad (oras)
Comuna Vladimirescu judetul Arad
Grupa generationala: 1950-1959
Status marital: Casatorit
Religie: Ortodox
Etnie: Roman
Pregatirea scolara: Scoala postliceala
Stagiul militar: Satisfacut (, )
Ce razboaie a prins:
Meserie/Profesie: lucrator CFR
Ocupatie: Seful garii din Glogovat
Indici
Etape ale vietii
- Copilarie: ciocolata Vinga si alte dulciuri specific banatene: haios, intorsuri, placintacu ludaie
Evenimente
- Arad: ingrasarea gastelor cu instrumente speciale aduse de nemti
Teme
- Arad: sosirea tiganilor care innoiesc lingurile cu cositor
- Copilarie: paradis culinar, dulciuri mai bune, crema de zahar ars
se mananca impreuna cu alti copii
Documente
Alt document
- Indopatul gastelor [132-Ghita Farcas - Cum se ingrasa gastele.pdf]
Ingrasarea gastelor este un eveniment important in Banat si se realizeaza prin tehnici diferite - mancaruri de post [132-Gheorghe Farcas - mancaruri de post.pdf]
fructe uscate, porumb fiert, "cocosi", "pesmet", paine cu zahar
Schimbarea vaselor la inceputul postului. - placinta intinsa [132-Gheorghe Farcas - placinta intinsa.pdf]
cum se pregateste placinta intinsa
Fotografie
- Georghe Farcas [132-Gheorghe Farcas.jpg]
- Reteta de prajitura [132-Aspect politic.JPG]
Aceasta reteta a aparut si a circulat imediat dupa 1990 - Reteta de prajituri [132-Petre Roman.JPG]
Aceasta reteta din caietul familiei Farcas a circulat imediat dupa Revolutia din '89.